Foto: Nova.rs

Epidemiolog Radovan Čekanac, član Kriznog štaba u Kraljevu, rekao je da je u tom gradu epidemiološka situacija nepovoljna, uz konstantan broj novozaraženih. Čekanac u narednim nedeljama očekuje dramatičniju situaciju i više obolelih, a situacija bi, kaže, trebalo da se smiri do polovine decembra.

„Dnevno bude oko 70 novih slučajeva. U novembru je registrovano ukupno oko 1.000 novozaraženih. Juče je pregledano 109 pacijenata u kovid ambulanti, nešto manje nego radnim radima kada je broj pregledanih između 130 i 190“, kaže Čekanac.

Prema njegovim rečima, ušli smo u period slava, koji može biti nepovoljan zbog okupljanja ljudi. Ali, on napominje da slave treba proslaviti, ali isključivo u najužem krugu porodice.

„U narednim nedeljama očekujem malo veći broj obolelih. Ali, već polovinom decembra, odnosno od Svetog Nikole, očekujem da će biti manji broj zaraženih. Nadam se da ćemo Novu Godinu dočekati u nekoj boljoj atmosferi i raspoloženju“, rekao je Čekanac.

U Opštoj bolnici u Kraljevu hospitalizovano je oko 40 pacijenata, od kojih je sedmoro na intenzivnoj nezi. Četiri pacijenta su na neinvanzivnoj i jedan na invanzivnoj ventilaciji.

Samo u poslednja dva dana, od posledica Kovida 19 na teritoriji Kraljeva su preminule četiri osobe, ukupno 11 od početka novembra, odnosno 50 umrlih od početka epidemije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar