Novinarka Gorica Nešović preminula je juče u Beogradu, nakon dugogodišnje borbe sa dijabetesom. Kolege i slušaoci koji su se svakog jutra sa njom buduli, pamte je po vedrini, dobroti i duhovitosti. Upravo zbog toga, ona je bila uvek drag gost u medijima, a njene izjave i poruke su se prepričavale i pamtile.

Televizija NovaS je u jutarnjem programu „Probudi se“ prilogom odala počast i napravila omaž omiljenom radijskom glasu.

Prilog se završava Goričinom rečenicom „Ćao, društvo“ i njenim mahanjem. Takaf efekatn pozdrav i oproštaj naterao je i suze na oči voditeljki jutarnjeg programa Neveni Madžarević.

Gorica je rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe „Videodrom“ i „Neosvest“. Bila je i urednica beogradskog Radija City.

Nakon toga, Gorica Nešović je radila kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji „Dizanje“. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju „Buđenje“, koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.

Bonus video: Suze Nevene Madžarević i oproštaj od Gorice Nešović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare