Foto: Printscreen Youtube/Kosovo Sever Portal KoSSev

U centru Severne Mitrovice, ispred jedne od apoteka negodovala je grupa građana, a povod je bio provrera koju obavlja kosovska inspekcija zajedno sa policijom. Nakon negodovanja i zvižduka građana inspekcija je otišla a vlasnik apoteke zaključao je privremeno objekat kako ne bi bio zaplenjen inventar.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, vlasnici drugih apoteka u gradu takođe su zatvorili apoteke.

Kako je medijima ispred apoteke Moć prirode rekao vlasnik Blagoje Savić, inspekcija je tražila da radnici u apoteci imaju diplome priznate od strane kosovske vlade, kao i da imaju samo one lekove koji su dozvoljeni za prodaju na Kosovu.

On je rekao da je tako nešto nemoguće, zato što srpski lekari propisuju lekove koje odobrava Srbija, i osudio je ovakvu akciju Kosovske inspekcije usred pandemije, kada, kako je rekao, ima hiljade obolelih građana kojima su potrebne usluge apoteka.

Prema poslednjim informacijama, ispred apoteke u centru grada i dalje sede građani, tu je i interventna i jedince obične policije. Apoteka je u međuvremenu ponovo otvorena, i ispred apoteke je veći broj građana koji čeka da kupi lekove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar