Rebalansom budžet Vojvodine uvećan za 2,3 milijarde dinara

Društvo 17. jun. 202115:29
Podeli:
Foto: N1

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas rebalans budžeta za 2021. godinu u kojem je pokrajinska kasa veća za 2,3 milijarde dinara i iznosi 77,5 milijardi dinara.

Namera Pokrajinske vlade je da 2,3 milijarde usmeri za završetak i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom, završetak lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac i uredjenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

Predsednik vlade Igor Mirović rekao je ranije da su u pitanju 2,3 milijarde neutrošenih i prenetih prihoda iz 2020. koji će biti usmerene u investicije za kapitalne rashode.

Pročitajte i ovo

Predsednik Poslaničke grupe „Vojvodjanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvodjanska partija“ Branislav Bogaroški kritikovao je danas predlog rebalansa budžeta navodeći značajne manjkavosti u njegovoj realističnosti.

Ana-Marija Pinter iz Poslaničke grupe „Savez vojvodjanskih Madjara – Ištvan Pastor“ i Željka Milošević, zamenica predsednika Poslaničke grupe „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, pozitivno su se izjasnile o predlogu i najavile da će ga te poslaničke grupe podržati.

Poslanici Srpske radikalne stranke glasali su protiv predloga rebalansa budžeta smatrajući da je vrlo malo sredstava izdvojeno za sport i omladinu i poljoprivredu. Radikali su predložili 25 amandmana ali oni nisu prihvaćeni.

Skupština Vojvodine danas je usvojila i odluku o izvršenju budžeta pokrajine za 2020. godinu sa 95 glasova za i 10 protiv.

Igor Mirović je rekao da je izvršenje budžeta bilo kvalitetno o čemu, prema njegovom mišljenju, svedoči i činjenica da je tri godine uzastopno dobijen pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar