„Rebalans budžeta Novog Sada – drži vodu dok majstori odu“

Politika 22. maj. 202110:57
Podeli:
Foto: N1

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) za Novi Sad Borislav Novaković ocenio je danas da novi rebalans budžeta Grada Novog Sada "otkriva i razobličuje potpun gubitak finansijskog kompasa i odsustvo osnovnih parametara zanatski dobro osmisljenog i perspektivno stabilnog budžeta".

„U sada već trećem mandatu Miloša Vučevića nije planirana nijedna jedina investicija koja bitno podiže kvalitet života u Novom Sadu. Ogromna sredstva se izdvajaju za subvencije javnim komunalnim preduzećima. Čak 2,9 milijardi će biti utrošeno da bi se pokrpile finansijske rupe koje prave nesposobni direktori preduzeća“, naveo je Novaković, u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je to „svaštarski budžet“ jer se „ulaže svuda pomalo, bez jasnog akcentovanja šta su prioriteti“.

Kako je istakao, „umesto da stabilizuju prihode i učine prihodovnu stranu što izdašnijom, gradonačelnik i njegova ekipa se razmeću neracionalnim trošenjem budžeta“.

Prema njegovim rečima, „Novi Sad postaje šampion kineskih investicija, od Fruškogorskog koridora do novog mosta na Dunavu, iz kineskih kredita, posao dobijaju kineske kompanije, a teret duga ostaje Srbiji“.

„Više je nego jasno, da zbog zanatski lošeg sameravanja prihodovne i rashodovne strane ovaj rebalans neće izdržati dugo. Verujem da nas novi rebalans očekuje na potezu septembar-oktobar ove godine. Dakle, ‘drži vodu dok majstori odu“, naveo je Novaković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar