U Srbiji je u protekla 24 sata od posledice zaraze koronom umrlo još 47 osoba. Zaraženo je još 2.693.

Testirano je još 11.399 osoba. Na respiratorima je 305 pacijenata.

***

U Srbiji su tokom jučerašnjeg dana od posledice zaraze koronom umrle još 52 osobe, a zaraženo je još 3.200.

Juče je testirana je još 13.201 osoba, a na respiratorima je bilo  295 pacijenata.

***

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je sinoć da je realno da u januaru stigne milion vakcina protiv koronavirusa i izrazila uverenje da će do polovine 2021. godine biti vakcinisan najveći deo građana Srbije.

Ona je najavio da će već 4. januara stići novi kontingent vakcina Fajzer-Biontek i najavila skoro uspostavljanje kol-centra za prijavljivanje za vakcinaciju.

***

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa umesto sutra biće održana u utorak. Time se i dalje odlaže usvajanje i preciziranje epidemioloških mera koje bi trebalo da važe u zemlji za Novu godinu.

***

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon ponovio je danas da bi organizovanje dočeka Nove godine kao da se ništa ne dešava bilo pogubno u borbi protiv koronavirusa i da su toga sada svesni i oni koji će najviše ekonomski izgubiti zbog toga.

“Stav medicinskog dela vrlo je čvrst po tom pitanju. Vi ste čuli da smo pominjali i protest”, rekao je Kon za TV Prva.Na pitanje šta to znači, odgovorio je “Ništa, ali znači ta reč” i izrazio nadu da tako nešto neće biti potrebno, jer svi shvataju da se ne može dozvoliti masovan doček Nove godine i ako sada napravimo grešku, onda će opet sredinom januara broj zaraženih početi da raste.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare