Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Premijerka Ana brnabić rekla je danas da će predsednik Aleksandar Vučić verovatno primiti kinesku vakcinu protiv koronavirusa, prenosi RTS.

Kako se navodi u izjavi premijerke nakon primanja vakcine da je njena obaveza i čast bila „da otvori put za sve građane“.

Objasnila je da je dogovor sa predsednikom Vučićem bio da njih dvoje prime dve različite vakcine, jer u ovom trenutku imamo vakcinu konzorcijuma „Fajzera“ i „Bionteka“, a u najskorije vreme se očekuju i vakcine od kineskog „Sinofarma“, kao i određene količine ruske vakcine „sputnjik 5“.

Kaže da je sigurna da ćemo krajem prvog kvartala ili početkom drugog imati i vakcinu kompanije „Astra-Zeneka“, a nakon toga i „Moderninu“. Dodaje da će građani imati na raspolaganju sve vakcine koje su odobrene u matičnim zemljama i međunarodnim regulatornim telima, ali da će sve vakcine morati da odobre naše agencije i instituti.

Podsećamo, premijerka Brnabić, ministarka Darija Kisić i doktor Predrag Kon primili su danas prvi vakcine protiv koronavirus američko-nemačkog proizvođača „Fajzera“. U Srbiju je prethodno stiglo oko 4.800 doza ovog cepiva, a prvi na listi onih koji će se vakcinisati su korisnici staračkih domova u Beogradu i Novom Sadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare