Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je dnašnji dan, dan kada je počela vakcinacija protiv korone u Srbiji, veliki dan za našu zemlju. On je dodao da je vakcina potpuno bezbedna.

„Počinjemo kontraofanzivu sa oružjem u ruci. Još uvek je vanredna situacija u našim bolnicama, ogroman je napor naših radnika. Činimo sve da prenesemo pravu poruku. vakcina koja je registrovana kod nas za upotrebu, potpuno je sigurna i bezbedna“ istakao je epidemiolog Predrag Kon.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas, nakon početka vakcinacije protiv korona virusa u Srbiji, koju je i i sam primio, da je to zaista veliki dan za Srbiju, ali i Evropu, i poručio da je vakcina potpuno sigruna i bezbedna.

„Ovo je zaista veliki dan za Srbiju i čitav region i za Evropu, jer počinjemo sa kontraofanzivom, borbu sa oružjem u ruci, a to je u ovom slučaju vakcina“, rekao je Kon.

Prvu vakcinu kompanija Fajzer i Biontek primila je premijerka Ana Brnabić, čime je postala prvi evropski premijer koji je vakcinisan.

Kon kaže da smo još u vanrednoj situaciji u našim bolnicama i da se ulaže ogroman napod u zdravstvenim ustanovama kako bi se sačuvali životi ljudi.

„Činimo sve da prenesemo ljudima pravu poruku i to i danas činimo. Vakcina je registrovana kod nas za prviremenu upotrebu u skladu sa zakonom i potpuno je sigurna i bezbedna. Iza toga stoji Agencija za lekove. To je meni lično bilo najvažnije i potvrda potpune sigurnosti u ovu vakcinu“.

Kon kaže da će vakcine pristizati u Srbiju i da će vakcinacija ići u skladu sa operativnim planom i prioritizacijom koja je napavljena.

Želili smo danas ovim da damo ohrabrenje stanovništvu, dodao je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar