Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dr Vladimir Mentus je priveden kao deo grupe koja je ometala rad policije, on je naveden kao osoba koja je vređala policajce, koji su štitili red i zakon tokom protesta - sve ostalo je odluka suda, rekla je premijerka Ana Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanje o sudbini uhapšenog mladog naučnika koji je promptno osuđen na 30 dana zatvora.

„Ja kao izvršna vlast ne mogu ni da se mešam ni da komentarišem odluku suda, i svakako ne mogu da utičem na nju. Ja nisam prava adresa za pitanje zašto je sud doneo takvu odluku. Sve ostale informacije ću se truditi da pružim kao odgovorna predsednica vlade, ne samo Institutu društvenih nauka, već pojedincima“, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da joj se obraćalo dosta ljudi.

„Odgovaram im i mejlom i telefonom. U tom smislu nemamo šta da krijemo. Stojim pri tome da su pripadnici MUP dali sve od sebe da sačuvaju mir, red i zakon – i da su reagovali kad je bilo apsolutno neophodno, a to je kad je neko hteo da upadne u državne institucije i kada je bio ugrožen njihov život“, istakla je Brnabić prethnodno potvrdivši da joj je pisao direktor Instituta društvenih nauka, Goran Bašić, nakon čega se ona raspitala kod Ministarstva unutrašnjih poslova o dr Vladimiru Mentusu.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (7)