Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije za pomeranje početka školske godine.

„Uputstvo o nastavi nismo mogli da damo ranije jer niko nije mogao da predvidi razvoj epidemiološke situacije“, rekla je Ana Brnabić novinarima.

„Sve će zavisiti od toga šta je najbolje za učenike i njihove porodice“, izjavila je Ana Brnabić uz konstataciju da nema potrebe da se početak školske godine odlaže za dve nedelje, jer je bilo dovoljno vremena za pripremu.

“Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu”, navela je premijerka.

Dodala je i da je Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama.

“U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi”, kazala je premijerka.

Upitana da li Vlada razmišlja da obezbedi školama i zaštitne maske, Ana Brnabić kaže da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi svi bili bezbedni.

„Važno je da deca krenu u školu, naročito najmlađi. Treba da poštujemo rokove“, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare