Brnabić
Foto: Oliver BUNIC / AFP / Profimedia

U Srbiji mora još mnogo toga da se uradi da bi bio unapređen položaj žena, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je za Blic, povodom prve pozicije na listi 100 najmoćnijih žena Srbije, ocenila da je Vlada Srbije jedinstvena je u regionu i da pravi iskorak u pravom smeru, pošto u izvršnoj vlasti ima 10 žena na ministarskim pozicijama.

Napomenula je da su žene u Srbiji u proteklom periodu vodile Narodnu banku, Skupštinu, Poresku upravu i pokazale odlične rezultate, kao i da je zakonom utvrđeno da svaka izborna lista mora da ima najmanje 40 posto žena.

„Mnogo toga smo učinili u prethodnom periodu na šta treba da budemo ponosni, ali isto tako ne smemo da se zavaravamo da živimo u društvu u kojem su žene i muškarci ravnopravni“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Istakla je da pre svega treba da se menja položaj posebno osetljivih grupa, a to su žene na selu, one koje su žrtve nasilja, žene sa invaliditetom i Romkinje.

„Volela bih da druge institucije, organi lokalne samouprave, privatni i javni sektor slede primer o ravnomernoj zastupljenosti žena koji smo u Vladi Srbije postigli“, rekla je ona.

Dodala je da je i u ovom mandatu Vlada Srbije otvorena za sve inicijative koje bi dovele do unapređenja položaja žena u društvu.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar