Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Stručni timovi Bitke za Košutnjak, Narodne stranke, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Građanske platforme i Pokreta Oslobođenje, organizacija okupljenih radi odbrane glavnog beogradskog vodoizvorišta u Makišu, navode da odlaskom u Pariz Aleksandra Vućića, Siniše Malog i Gorana Vesića počinje naredna bitka u ratu za vodu.

Oni navode da francuski narod, kroz istoriju tradicionalni saveznik Srbije, usled neobjavljivanja pravih informacija očigledno nije svestan velikog rizika koji za sobom povlači gradnja depoa na Makiškom polju.

U saopštenju se podseća da je Makiško polje beogradsko vodoizvorište koje će biti direktno ugroženo gradnjom, a građani Beograda će ostati ne samo bez pijaće, već i bez tehničke vode.

Povezane vesti:

„Francuski narod, kroz istoriju tradicionalni saveznik Srbije, usled neobjavljivanja pravih informacija, očigledno nije svestan velikog rizika koje za sobom povlači gradnja depoa na lokaciji Makiškog polja“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je Makiško polje, beogradsko vodoizvorište koje će biti direktno ugroženo gradnjom, a građani Beograda će ostati, ne samo bez pijaće vode, već i tehničke.

„Francuski narod takođe ne zna ni pravu istinu, da Predsednik Srbije, koji sa zločincima iz najužeg kruga svoje jednopartijske države, rasprodaje imovinu i strateške resurse građana Srbije, gazeći sve postojeće zakone i ljudska prava, koristi u potpunosti korumpirane državne institucije i parapolicijske formacije, a sve zbog koruptivnih investitorskih urbanistickih projekata“, navode iz udrzuženja „Bitka za Košutnjak“.

Kako bi sprečili „ovaj zločinački poduhvat vlasti u Srbiji“, ove ogranizacije su se obratile francuskoj kompaniji “Alstom”, za koju se ne zna na koji način je dobila da radi ovako veliki projekat, a posredstvom ambsade Francuske upozorili su i francuski narod.

Ove organizacije postavljaju pitanje da li bi predsednik Francuske imao smelosti da ovakav projekat uradi na pariskom vodoizvorištu i kakva bi reakcija građana Pariza na to bila.

Navode kako aktuelna vlast zamajava narod i „velikodušno obaveštava da će ‘građani moći da biraju dizajn vagona’, a za uzvrat prećutkuju da će zauvek uništiti naše izvore vode, dok će nam isti kartel najverovatnije prodavati flaširanu vodu, u saradnji sa svojim inostranim partnerima, u čijem vlasništvu je sada 80% izvora vode u Srbiji.“

#related-news_0

Za to vreme, kako kažu, se na mala vrata objavljuje traženje novog vodoizvorišta na Ratnom ostrvu.

U saopštenju podsećaju domaću i stranu javnost da će nakon demokratskih promena biti poništeni svi ugovori za koje se bude utvrdilo da su štetni, ili čiji su pravni osnov nelegalne skupštinske odluke.

“Svi saučesnici u ovom kriminalnom poduhvatu će odgovarati pred zakonom. To uključuje i državljane stranih zemalja, čije smo kompanije i institucije već upozorili zvaničnim putem da će biti saučesnici”, ističe se u saopštenju Bitke za Košutnjak.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare