Zoran Gavrilović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je danas saopštio da je četvrti hitan sastanak Saveta REM-a, održan posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prilozima na televiziji Pink u kojima je navodno korišćena veštačka inteligencija, "još jedan dokaz diskrecionog postupanje Saveta REM-a prilikom odlučivanja kojim će predmetima baviti".

„Za razliku od nepostupanja po prijavi podnetoj pre tri ipo meseca za kršenje Člana 24 Pravlnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga od strane TV Pink u slučaju pravljenja horoskopske analize K.K. koji je počinio višestruko ubistvo u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’, u slučaju korišćenja veštačke inteligencije od strane Pinka i izjave predsednika Republike da je to neprihvatljivo i da nadležni treba da reaguju do srede, Savet REM-a je u roku koji je dao predsednik napravio hitan sastanak i izdao saopštenje (u ponedeljak) u kojem se Pink ne pominje“, naveo je Birodi.

U saopštenju se ističe da je Savet REM-a umesto toga trebao da sprovede postupak po službenoj dužnosti i utvrdi da li je TV Pink prekšio Pravlnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar