Željko Mitrović, Olivera Zekić Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Vesna Lalić/Nova.rs/Shutterstock

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić odgovorila je vlasniku Pink televizije Željku Mitroviću otvorenim pismom. Mitrović je ranije reaogovao povodom saopšenja REM-a i naveo da ga zabrane inspirušu, nakon čega se oglasila i Zekić i poručila da ovo telo mora da postavlja neke granice, "pogotovo onim idejama koje sve zajedno izbacuju iz orbite".

Otvoreno pismo Olivere Zekić prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine Mitroviću,

Upotreba savremenih tehnologija mora biti kontrolisana i svrsishodna, što Vi sa svojim centrom za razvoj digitalnih virtuelnih video tehnologija (DVVC) vrlo dobro znate. Isto kao i što znate, da bez obzira što izigravate Boga, pravila i procedure moraju da budu iste, pa i za Vas, koji se ovih dana potpisujete kao satiričar, ludi Zeks! Iz Vašeg saopštenja shvatili smo nekoliko stvari i ozbiljno se zabrinuli: Prvo, da će uskoro da se pojave Stevan Sremac i Branislav Nušić, i da će da gostuju na Hit tvitu.

Drugo, da posedujete tehnologiju koja vraća iz mrtvih, ali, nema brige, ima nade i za nas obične smrtnike, pošto će ostatak čovečanstva tom tehnologijom ovladati za nekih tri do šest meseci.

Treće, da ste željni putovanja na mesec, gde ćete sa Sremcem, Nušićem i ostalim slobodnim duhovima da se borite protiv inkvizicije i srednjeg veka.
Sve zajedno, u prve dve stavke ne možemo da Vam pomognemo, a kada je reč o trećoj, preporučujemo da nikako ne idete ruskom Lunom, bolje da probajte dronom.

I jedino je važno da shvatite, ovde, ili na mesecu, da REM mora da postavlja neke granice, pogotovo onim idejama koje nas, sve zajedno, izbacuju iz svake orbite.

I to ćemo nastaviti da radimo, gde god bili i Vi, i Nušić i Sremac i svi ostali slobodni duhovi.

I slobodno uživajte. Što bi rekao Sremac: “I mesečina može biti pogled na svet”“; zaključila je Zekić.

Podsetimo, vlasnik televizije Pink Željko Mitrović reagovao je povodom saopštenja Saveta Regulatornog telo za elektronske medije (REM) da bi prikazivanje sadržaja u kojima se koristi veštačka inteligencija u zabavnim, dokumentarnim, obrazovnim i drugim programima trebalo da sadrži i uočljivo obaveštenje da je program generisan posredstvom veštačke inteligencije. On je poručio da ga „zabrane inspirišu“.

Željko Mitrović Foto:Antonio Ahel/ATA

„REM je juče učinio civilizacijski presedan, i zabranio AI satiru na televiziji Pink, verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru ludog Žeksa već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svakako, u različitim epohama, preplašiše i prestraviše mnoge“, napisao je Mitrović na društvenoj mreži Tviter, dodajući da ga zabrane samo inspirišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare