Foto: Video/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da u beogradske vrtiće ove jeseni kreće oko 16.000 novoupisane dece te da će upis trajati i tokom septembra.

Zoran Radojičić je rekao da je Grad Beograd u proteklih nekoliko godina pokazao, kako kaže, nedvosmislenu posvećenost ovom sektoru i da je gradskim budžetom predviđeno za ovu oblast 200 miliona evra.

„U planu je 25 novih vrtića u koje će biti uloženo više milijardi dinara. U Beogradu nikada veći broj dece nije išao u vrtić, obuhvat dece je sada 74 odsto, dok je 2013. godine obuhvat dece predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto“, rekao je Radojičić, a prenosi Beoinfo.

On je naveo da je za njih predškolsko obrazovanje važno, te da zbog toga žele da stvore dovoljno mesta za svu decu.

Sada smo sasvim blizu tog cilja, poručuje Zoran Radojičić.

Inače, gradonačelnik Beograda danas je sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom i predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem posetio još jedan novootvoreni vrtić na ovoj opštini. Reč je o vrtiću „Zvezdica” koji će 1. septembra primiti 113 upisanih mališana, a pun kapacitet je 200 dece.

„Grad Beograd je za potrebe ovog vrtića zakupio prostor u okviru stambene zgrade sa namerom da ga, kada se steknu uslovi, i otkupi. Cilj nam je da efikasno i značajno proširimo vrtićke kapacitete u ovom delu grada. Grad je za opremanje ovog vrtića izdvojio skoro sedam miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je za predškolce Čukarice sve spremno za polazak u ovaj vrtić 1. septembra, kao i da će u okviru ove ustanove biti organizovane dve jaslene i tri vrtićke grupe. Objekat obuhvata pet radnih soba, a u vrtiću će biti zaposleno 15 vaspitača.

Bonus video – Anketa: Kako podnosite vrućinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar