Foto: Promo

Centar za lokalnu samoupravu uputiće zahtev predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću da odloži sednicu gradske skupštine na kojoj će se formalno usvajati aktuelni predlog metroa, dok se on ne izmeni u skladu sa zahtevima struke i građana.

Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu je na početku tribine o sudbini beogradskog metroa istakao da je zvanična javna rasprava o metrou održana u utorak u Skupštini grada Beograda bila farsa kao i da predstavlja potpuno odricanje mogućnosti Beograđanima da utiču na ovaj najvažniji projekat u istoriji grada.

Saobraćajni inženjer Mirko Radovanac je istakao da je planirana prva linija metroa prevashodno namenjena budućim korisnicima prostora uz dunavsku i savsku obalu, što je neizvestan scenario, a da trenutno najopterećeniji koridori ostaju nepokriveni, navodi se u saopštenju Centra za lokalnu samoupravu.

Dragomir Lukić, saobraćajni iznženjer, naglasio da treba preispitati koncept predloženog metro sistema kroz proveru valjanosti podataka iz 2015. godine, revidiranje troškova investicije i korigovanje operativnih troškova koji su izuzetno visoki.

Saobraćajni inženjer Dušan Milanović je podvukao da novi koncept šinskih sistema treba da na optimalan način zadovolji zahteve stanovnika Beograda za kretanjima ka najatraktivnijim zonama različitih sadržaja, kao i da obezbedi najbolji način povezivanja sa čvorištima prigradskog, međugradskog i međunarodnog saobraćaja.

Bonus video – Javna rasprava o metrou

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar