Foto: Shutterstock

Grejna sezona počinje 1. oktobra, ali, prema najavama meteorologa, toplo vreme će se zadržati najmanje još 15 dana. Direktor JKP "Beogradske elektrane" Vanja Vukić naveo je za RTS da su spremni za grejnu sezonu i da sledeće nedelje počinju funkcionalne probe. Pozvao je građane da probleme sa radijatorima prijave "Beogradskim elektranama" kako ne bi bilo otežanog grejanja tokom grejne sezone.

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Vanja Vukić rekao je za RTS da su spremni za grejnu sezonu i da će sledeće nedelje početi funkcionalne probe.

To ne znači da će radijatori po stanovima biti topli. Biće toplo napolju i nadam se da će takvo vreme potrajati duži vremenski period, jer je to dobro za građane i za ‘Beogradske elektrane'“, rekao je Vukić za RTS.

Dodao je da će funkcionalne probe trajati od 2. do 9. oktobra i da bi najbolje bilo da građani u tom periodu budu kod kuće.

„Postoji spisak funkcionalnih proba po toplanama i kotlarnicama koje će ‘Beogradske toplane’ izvesti“, naveo je Vukić i napomenuo da to ne znači da će radijatori biti topli.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je da je reč o isprobavanju celokupnog sistema toplana i da bi građani trebalo da provere svoje instalacije za grejanje.

„To znači, pretpostavljamo, da su u ovom periodu kad je sistem mirovao, građani možda imali neke intervencije na svojim instalacijama – krečenje, pomeranje radijatora. Da ne bi dolazili u situaciju da kada počne grejna sezona imamo problema da radijatori nisu puni, da cure, mi smo zamolili građane da do 30. septembra završe sve radove i provere da li su im ti radijatori ispravni“, istakao je Vukić.

Poručio je da, ukoliko građani uoče bilo kakve probleme, pozovu „Beogradske elektrane“ i istakao da se nada da će funkcionisati kol-centar u kojem su objedinjene sve gradske službe.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar