Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru vozača GSP-a Vladimira Milovanova i zahvalio mu u ime Grada Beograda na zaista pravom gestu spasavanja ostavljene bebe u autobusu.

Goran Vesić je naglasio da je to jedan divan gest koji pokazuje da građani uvek mogu da se oslone na ljude koji rade u beogradskom komunalnom sistemu, navodi se na sajtu gradske uprave.

„Ovo je i prilika, osim što je to znak zahvalnosti Skupštne grada prema njemu, da se podsetimo da u gradskom prevozu imamo skoro tri hiljade vozača i da su to ljudi koji rade svaki dan, i vikendom i za praznike. Oni, kao i drugi radnici komunalnog sistema Grada Beograda, rade u interesu građana i nemaju baš puno odmora“, rekao je Vesić i dodao:

Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

„Mi se, naravno, trudimo koliko možemo da poboljšamo njihove uslove rada i da povećamo njihove plate iako su one danas bitno veće nego pre osam godina i iznose u proseku između 70 i 75 hiljada.“

Vozač Vladimir Milovanov je podsetio na situaciju koja se desila juče, kada je na terminusu „Lešće“ zajedno sa jednim putnikom primetio usnulo dete i dodao da je odmah obavestio dispečera i policiju, nakon čega su sačekali i Hitnu pomoć i socijalnu službu.

„Dete je spavalo, a kada se probudilo, dobilo je sok i malo smo se družili dok nisu došli nadležni. Kamere su zabeležile kada je majka izašla zajedno sa drugim putnicima, a dete nisam ni primetio dok nismo došli do okretnice. Klima-uređaj je radio“, istakao je Milovanov.

Vladimir Milovanov Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Dete je pronađeno juče na liniji 101.

Vesić je vozaču u znak zahvalnosti poklonio laptop i knjigu o Beogradu. Prijemu je prisustvovao i izvršni direktor za finansijske poslove GSP-a Dejan Krstović.

Bonus video – Goran Vesić u zoološkom vrtu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar