Goran Vesić Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će posetioci novogodišnjih koncerata u organizaciji Grada Beograda moći da na punktovima u gradu urade brze testove na koronavirus.

„Pripremili smo 50.000 zaštitnih maski koje će biti podeljene posetiocima prilikom dolaska na koncert, kao i punktove na kojima će se raditi brzi testovi na koronu koji će za nevakcinisane posetioce biti besplatni“, kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će, ukoliko bude bilo potrebe, ograditi prostor za posetioce.

Beograd ima iskustva u tome jer smo sve koncerte tokom leta organizovali na isti način, istakao je Vesić za TV Hepi, a prenosi Beoinfo.

„Tada smo to radili samo mi, a nisam primetio da se neko bunio zato što su drugi koncerti bili organizovani bez primene ovih mera“, rekao je Vesić i dodao:

„Postoji razlika između organizovanja proslava u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Koncerti koje Grad Beograd organizuje biće na otvorenom prostoru gde je daleko manji rizik od zaraze. U svakom slučaju, mnogo manji od fudbalskih i košarkaških utakmica koje se svakodnevno organizuju na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima koje niko ne pominje, kao da se ne događaju.“

Novogodišnji koncert pevačica Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović, biće održan 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, a koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi.

Bonus video – Goran Vesic o doceku nove godine na trgu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar