Foto: Nemanja Jovanović

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da je u Beogradu, od ukidanja opštinskih gradjevinskih inspekcija, u novembru 2018. zvanično evidentirano više od 4.000 bespravnih gradilišta, a da je srušeno 45 objekata.

Naglašavajući da je, prema tim podacima, gradska građevinska inspekcija u poslednje tri godine uklonila samo 1,25 odsto nelegalnih objekata, CLS ističe da to „predstavlja meru neuspeha ne samo Sekretarijata za inspekcijske poslove, već i samog vrha gradske vlasti“.

„Urbanistički haos, divlja gradnja i investitorski urbanizam su u samom vrhu tema koje brinu Beograđane, ali i koje generišu najveću korupciju. Zato ćemo početkom septembra organizovati veliki okrugli sto na kojem će biti predložena nova urbanistička politika za Beograd od 2022. godine“, ističe CLS.

CLS smatra i „da je potrebno kompletno promeniti upravljanje u Beogradu, a da (zamenik gradonačelnika) Goran Vesić i (gradska sekretarka za inspekcijske poslove) Sonja Božović moraju odgovarati za ovakvo stanje“.

Bonus video – Urušavanje zgrade u Vidovdanskoj u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar