Goran Vesić Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Kompanija Srbijagas večeras je oko 21 sat pustila gas "Beogradskim elektranama", saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Srbijagas je upravo završio sa rekonstrukcijom distributivnog gasovoda i pušten je gas beogradskim toplanama „Dunav“, „Mirijevo“, „Konjarnik“ i „Medaković“, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda na Fejsbuku.

„Ove četiri gradske toplane odmah počinju proizvodnju toplotne energije. Građani će u ‘režimu toplih proba’ imati tople radijatore posle 22.30 sati. Toplani sam izdao nalog da u tom režimu rade čitavu noć sve do sutra u 22 sata“, napisao je Vesić.

Podsetimo, ranije danas Vesić je naveo da toplane „Dunav“, „Mirjevo“, „Konjarnik“ i „Medaković“ nisu radile, a hiljade stanova nije imalo grejanje, zbog „nezapamćene bahatosti i drskosti“ nadležnih u Javnom preduzeća „Srbijagas“.

„Kvar koji sanira ‘Srbijagas’ desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od ‘Srbijagasa’ da se radovi odlože do sledećeg četvrtka, kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima ‘Elektrana’ niko iz ‘Srbijagasa’ nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se“, rekao je ranije Vesić.

Bonus video – Koliko smo preplatili grejanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare