Arsenić: Studenti se plaše odmazde na fakultetima

Društvo 04. okt. 202009:09 > 11:24
Podeli:

Predstavnik protesta koji je juče održan pod parolom "Ujedinjeni za obrazovanje" Nikola Arsenić kaže da se mnogi nezadovoljni studenti plaše da izađu na ulicu iz straha od odmazde na fakultetima.

Govoreći o broju studenata koji je juče protestovao u Beogradu, Arsenić kaže:

„Da li smo zadovoljni brojem studenata, nismo, ali da li ćemo biti zadovoljni nadam se da hoćemo i da će ova ideja da se širi, kako se inače dobre ideje šire. Studenti jesu ujedinjeni, peticiju je potpisalo oko 15.000 ljudi. Kočnica su poruke koje dolaze od studenata, a to je da mole da ostanu anonimni. Saglasni su da objavimo njihove slučajeve, nepravilnosti na njihovim fakultetima, ali da ostanu anonimni. To pokazuje da postoji strah studenata, a mi pokušavamo da ohrabrimo ljude da se ne plaše i da nemaju čega da se plaše, da nas ima dosta i da je uz nas jedan član SANU Vladica Petković, tako da možemo da koračamo rame uz rame“, rekao je Arsenić u „Probudi se“ na televiziji Nova S. 

Taj strah, navodi on, ima različite forme.

„Jedna forma je da se mnogi plaše odmazde na  fakultetima, imali smo tu situaciju na Ekonomskom fakultetu gde su se studenti pobunili protiv nekih usova i to se završilo vrlo negativno. Druga stavr je to što smo imali situaciju i sa julskih protesta gde su studenti ostajali krvavih glava i uhapšeni i na kraju tužiteljku koja kaže da su demonstranti u stvari sprovodili nasilje nad policijom i državnom upravom“, navodi Arsenić.

Komentari

Vaš komentar