Printscreen NovaS

Virusološkinja Ana Gligić (87) se pre oko mesec dana izborila sa koronom, sada se lagano oporavlja i vraća snagu. Simptome je dobila tri dana po revakcinaciji, ali veruje da je prva doza Sinofarm cepiva već uticala na njen imunitet i da se zahvaljujući njoj izborila sa teškom formom bolesti zbog koje je provela 13 dana na bolničkom lečenju i uz terapiju kiseonikom.

„Prva vakcina je probudila moj imuni sistem i imala sam već neka antitela, merljiva ili nemerljiva. Zato sam se i izvukla. Kada sam se zarazila, ta antitela su stupila na snagu i neutralisala neki deo virusa“, objašnjava Gligić u razgovoru za Nova.rs.

Kaže da nema dilemu, ponovo bi se vakcinisala.

„Potrebno je što više punktova za vakcinaciju i da se imunizacija obavlja što brže, tako će se sprečiti pojava novih mutacija i sojeva“, uverava iskusna virusološkinj koja se borila i sa epidemijom variole vere.

Naša sagovornica je proverila količinu antitela i zadovoljna je zaštitom koju je stekla „udruženim“ dejstvom vakcinacije i prirodnog imuniteta.

„Imam više antitela od sina koji je kao i ja u isto vreme primio kinesku vakcinu, vidi se razlika“, objašnjava Gligić.

Naša sagovornica posled oporavka od skoro mesec dana oseća bolje jače i samostalnije se kreće. Razmišlja o nekim kraćim šetnjama.

„Dugo nisam mogla da se krećem bez podrške. Potrebno je vratiti kondiciju“, priznaje naša sagovornica koja je u ranijoj ispovesti za naš portal opisala kako se borila sa koronom i ujedno iskazala zahvalnost lekarima i sestrama u bolnici „Dr Dragiša Mišović“ koji su joj pomogli da nadjača virus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare