Printscreen NovaS

Posle 13 dana provedenih na kiseoniku i bolničkom lečenju, iskusna virusološkinja Ana Gligić (87) uspela je da pobedi koronavirus. Tokom aktuelne pandemije ona nam je bila čest sagovornik, mnogo puta nas je upućivala u tajne "nevidljivog neprijatelja", a onda se i sama sa njim uhvatila u koštac. Za Nova.rs, otkriva kako je tekla velika borba i tretman koji je imala u KBC "Dr Dragiša Mišović".

„Nisam mogla da potrefim kašikom usta, da nešto pojedem, morali su da me hrane. Pre tri dana sam izašla iz bolnice. Hodam lagano po kući, tu su deca da pomognu. Noge su još malo nestabilne, ali idem. Šetam oko stola, a to je bilo nezamislivo pre osam dana. Teško je bilo, ali idemo dalje„, kroz pobednički smeh poručuje Ana Gligić.

Za lekare i osoblje koje je tokom dve nedelje borbe brinulo o njoj ima samo pohvale.

„Nemam reči, to su lekari kao pčelice radni. Verujte mi, zaplače mi se kad se prisetim. Svakog su gledali na isti način, o svakom brinuli. Profesionalan odnos prema bolesniku. Svaka čast ljudima koji tamo rade, to je podvig“, pamti negu i tretman koji su joj pružile mlade kolege.

Ana Gligić Foto:N1

Tvrdi da je o svemu vodila računa. Ipak, trećeg dana posle revakcinacije joj je, kako kaže, jako pozlilo. I samoj joj je bilo teško da poveruje u to da je nakon revakcinacije zaražena. Ipak, simptomi i rezultati testova bili su više nego jasni.

„Klasična infekcija. Hvala Bogu, završilo se“, objašnjava nam i dodaje kako je rođena kao lavica u horoskopu. Ovom borbom i snagom nam je zaista dokazala da je zaista lavica.

„Nadam se da ćemo se još čuti i videti, imam puno ideja. Sve najbolje želim i nikad da ne proživite ono što sam ja“, tako završava ovaj više nego inspirativan, pobednički razgovor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram