Foto: Nova.rs

Nakon pisanja Nova.rs da su opštinski vlastodržci iz Aleksandrovca doneli zaključak na osnovu kojeg će ukloniti montažni objekat u centru, privremeno se odustalo. Ali, posle zapisnika koji je sačinila komunalna inspektora, zakupac Zoran Milojević koji je već četiri decenije na toj lokaciji, odlučio je da ne dozvoli rušenje dok sudski proces ne bude okončan.

Pre petnaestak godina, u lokal se uselila pekara koja je imala sve upotrebne i radne dozvole. Inače, kako objašnjavaju, uredno i na vreme im stiže rešenje o porezu za pomenuti lokal.

“Skoro 15 godina smo ovde. Jedini prihod nam je bila pekara. Dete izdržavamo od ovog posla. Nikakve druge prihode, niti zemlju nemamo. Mi smo se mušterijama i na ulici javljali. Toliko smo bili vezani. Svakodnevno su dolazili isti ljudi. Bili smo kao porodica”, kaže vlasnica pekare Ivana Tatić.

U zaključku koji je izdat u junu prošle godine piše da je objekat postavljen bez važećeg odobrenja nadležnog organa.

Foto: Nova.rs

Odeljenje za inspekcijske poslove zakazalo je rušenje ovog objekta za 1. februar u 8 sati.

Jedan broj građana okupio se jutros ispred lokala, odnosno pekare. Ali, došli su i radnici koji rade za firmu koja je dobila posao rušenja. Smatraju da rušenje nije moguće dok se sudski spor ne okonča.

Foto: Nova.rs

“Plaćao sam sve obaveze. Samo u zadnje vreme nisu hteli da mi produže ugovor. Reč je o ljudima iz opštine, predsednik i potpredsednik koji žele da uzmu ovo mesto. Ja sam nemoćan. Zato sam zatražio pomoć na sudu. Drugačije nisam mogao. I taj postupak teče. Nemam ništa protiv odluke suda. I tako ću i da se ponašamo”, kaže Zoran Milojević.

Foto: Nova.rs

Inače, Zoran Milojević je imao prvu privatnu prodavnicu prehrambene robe u tadašnjoj državi i nalazila se u lokalu koji lokalna vlast hoće da sruši. Na parceli je bilo smetlište u centru grada, a tadašnja lokalna samouprava ne znajući šta da radi sa tom parcelom, dodelila je Milojeviću da je očisti i da postavi objekat od 50 kvadrata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar