Prašina, buka i rupe na kolovozu bili su svakodnevica stanara Alaske ulice u Zemunu, a po svemu sudeći, ni u prvim mesecima nove 2022. godine neće biti mnogo bolje.

Kako je Nova.rs pisala, firma „Lotex d.o.o“ otpočela je rekonstrukciju kanalazacione mreže u ulici, a angažovana je od strane Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda , a rok predviđen za radove bio je od 16 avgusta do 15 novembra.

Jedan od stanara Alaske ulice, Dragan Leković u ranijoj izjavi za Nova.rs, rekao je da su radovi u ulici počeli i pre roka:

„Krajem jula su se u ovu ulicu uselili rovokopači, bageri, kamioni i tu naš mir prestaje“, navodi ovaj ljutiti Zemunac, koji je stupio u kontakt sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, gde su mu, kako kaže, rekli da da praktično ne mogu da nateraju izvođača da okonča radove i da trenutno pregovaraju o produžetku roka za još četiri meseca.

Osim toga da su nemoćni, našem sagovorniku su u Direkciji rekli i da je na tenderu uzeta najjeftinija ponuda.

Alaska ulica Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Portal Nova.rs poslao je zvaničan dopis na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, a njihov odgovor prenosimo u celosti:

„U okviru realizacije ugovora za izgradnju kanalizacije u bloku između Cara Dušana, Filipa Višnjića, Ugrinovačke i Miloša Mamića realizuje se i kanalizaciona mreža u Alaskoj ulici, kao i u njenom kraku koji je povezuje sa Ulicom Filipa Višnjića, sa vraćanjem kolovoza u prvobitno stanje. Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije u Alaskoj ulici i u toku je vraćanje saobraćajnice u prvobitno stanje. Radovi se u svemu odvijaju prema projektnoj dokumentaciji i pribavljenim saglasnostima za izvođenje radova. Ugovoreni rok za završetak radova na izgradnji parkinga, saobraćajnice, kišne i fekalne kanalizacije je mart 2022. godine“, zaključuje se u saopštenju.

Dakle, od početka radova u ulici do okončanja radova na sanaciji – 9 meseci.

Brže nije moglo?

PROČITAJTE JOŠ

Na sajtu „Lotex d.o.o“, u delu projekata koji su aktivni, nema Alaske ulice, a u izjavi za portal Nova.rs, tehnički direktor u ovoj firmi, Igor Vještica kaže da je sve na Direkciji i da oni kao izvođači radova, nemaju nikakav uticaj.

Dragan Leković, stanar Alaske ulice, smatra da Direkcija pokušava da podmetanjem, odnosno spinovanjem rokova koji se odnose na grupu – maskira pojedinačne delove koji su problematični.

„Oni lažu da bi se izvukli, njihova web stranica ih demantuje. Za Alasku je predviđeno 3 meseca, od 16. avgusta do 15 novembra. Gospođa iz Direkcije mi je sama rekla da kasne i da pokušavaju da pomere rokove, za 3-4 meseca, do proleća.

Razgovarao sam i sa gospodinom Vješticom iz „Lotex grupe“, koji mi je takođe rekao da kasne i da čeka dozvole, koje mu nisu ni potrebne.

U Zemunu – Gornji grad je predviđeno u više ulica da se radi kanalizacija i rok za sve zajedno je jul 2021 – mart 2022. a za svaku pojedinačno je predviđen poseban rok koji je i naveden u linku iz tačke 1. za Alasku ulicu“, zaključuje Leković.

Iščekujući kišu i loše vreme koje će nastupiti u zimskom periodu, stanari najviše strahuju od joše goreg izgleda ulice, a kako stvari stoje, teška mehanizacija biće deo zimskog krajolika mirne zemunske ulice, kakva je Alaska.

BONUS VIDEO: Investitor nastavio radove na gradilištu u Glamočkoj ulici uprkos zabrani inspekcije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar