Zlatko Kokanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Meštani Gornjih Nedeljica i Loznice imaće sastanak sa predstavnicima Vlade i premijerkom Anom Brnabić sutra u 13 sati, kada će im predati predlog Zakona o zabrani istraživanja bora i litijuma.

Ovu informaciju potvrdio je za Nova.rs aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović koji je za Nova.rs rekao da je dogovor da sutra budu primljeni u kabinet premijerke Brnabić od 13 sati.

„Poslali smo spisak naših aktivista koji će otići na razgovor sa Brnabićkom i očekujem da pronađemo bezbednosnu proveru. Predaćemo joj naše zahteve kojima ćemo tražiti da se reši pitanje otkupljenih kuća, da li će se dati 10 miliona evra za zelenu agendu, šta će biti sa putom. Takođe, bitno je da li će rešiti pitanje obnavljanja zemljišta i povratka na pređašnje stanje“, podvukao je Kokanović.

Advokat Dušan Filipović rekao je da subotnjem protestu da će aktivisti podneti Predlog zakona o zabrani eksploatacije i istraživanja litijuma i bora.

„Mi ćemo podneti predlog zakona kako se ne dešavalo ono što se desilo u prethodne dve godine. Potrebno je da zemljište koje je preimenovano u građevinsko, treba da opet da bude poljoprivredno“, poručio je Filipović.

Bonus video: Početak protesta u Loznici, 22. januar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar