Šodroš, protest Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Radnici kineske kompanije CRBC počeli su sa radovima na Šodrošu, a zatim su prešli na Kameničku adu da postavljaju ogradu dok su aktivisti pokušavali da ih spreče da nastave sa započetim, javio 021.rs. Kako javlja reporter N1, aktivisti ostaju uz logorsku vatru na Šodrošu da kampuju tokom noći, a verovatno i narednih dana.

Protest povodom dešavanja na Šodrošu zbog planirane gradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope održaće se u sredu u 16 sati na Šodrošu.

Ekološki front Novi Sad pozvao je građane na „čišćenje Šodroša“, prenosi N1.

Kako je javio reporter 021.rs ranije danas, policija je uklonila kamper – blokadu koju su aktivisti postavili.

Policija je, takođe, pokušavala da udalji građane, upozoravajući ih da ne ometaju radove.

U pitanju je lokacija na kojoj su pre mesec dana aktivisti Šodroš Survivor kampa sprečili građevinsku mašinu koju je dovezao kamion „Milenijum tima“ da započne sa radovima, podseća 021.

Podsetimo, ranije danas nekoliko aktivista je privedeno. Reporter N1 naveo je da je ispred Prekršajnog suda video da je troje aktivista dovedeno, a da je jedna aktivistkinja saslušana.

Ona je za N1 navela da ne zna zašto je tačno privedena, jer su policajci kod sudije tvrdili nešto u šta je sigurna da se nije desilo, a da je sudija bila arogantna i da joj je rekla „da će naučiti lekciju do kraja života“.

BONUS VIDEO – Uhapšeno šestoro aktivista na Šodrošu: Policija šutirala građane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar