Akcija Nova.rs: Dosta laži, vreme je za reč struke

Društvo 30. nov. 202022:39 > 09:37113 komentara
Podeli:
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Srbija je u problemu: treći talas epidemije koronavirusa hara zemljom u kojoj građani ne slušaju preporuke Kriznog štaba, Krizni štab ne sluša upozorenja sopstvenih kolega, a vlast ne sluša nikoga. Zdravstveni sistem je pred pucanjem, lekari očajni, građani sluđeni.

Od nepreglednih kolona ispred kovid ambulanti više brine zbunjenost i, posledično, beznađe svih nas koji smo kroz epidemiju osuđeni da prolazimo sami. Jer, korona je pored epidemije virusa u Srbiju donela i epidemiju različitih informacija, među kojima ima i onih neproverenih koje samo sluđuju ljude već uplašene onim što ima zaraza donosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nova.rs portal (@nova.rs_portal)


Šta da se radi?

Ne možemo i ne smemo da stojimo sa strane i nemo posmatramo kako smrt i bolest nadjačavaju život u zemlji koju zovemo svojim domom. Zato Nova.rs pokreće rubriku “Struka protiv korone” u kojoj će na pitanja građana o epidemiji koronavirusa i svim njenim posledicama odgovarati stručnjaci, nekompromitovani pritiscima vlasti.

Na vaša pitanja od danas će odgovarati epidemiolozi Zoran Radovanović, Radmilo Petrović, Ivana Prokić, Predrag Đurić, virusolog Ana Gligić, imunolog Emina Milošević, pulmolozi Dragana Jovanović, Srđan Lukić i Dejan Žujović, neurolog Anđela Gavrilović, psiholog Aleksandar Baucal, pedijatar Ljiljana Lukić, specijalista opšte medicine Milica Ljubisavljević, i svi oni – stručni, savesni i hrabri – koji žele da nam pomognu u ovom poduhvatu, a za koje su vrata našeg portala otvorena.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar