Aida Corovic
Aida Ćorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivša narodna poslanica i aktivistkinja Aida Ćorović koja je jajima gađana mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na Vračaru i zbog toga bila privedena pa ubrzo puštena, osudila je napade koji dolaze "iz onog dela javnosti koji bi trebalo da joj bude podrška".

Aida Ćorović navela je da je bila blokirana 24 sata na društvenim mrežama zbog komenatara upućenog advokatu Vladimiru Gajiću zbog njegovog, kako ona tvrdi, komentara da je „Vučićeva plaćenica“.

„Ja sam juče i danas bila u priličnoj frtutmi, išla sam kod lekara da se utvrdi stepen povreda koje imam, ali, uzgred sam videla slične, maliciozne, glupave i komentare koji isključivo i jedino pokazuju malograđanski i jajarski stav aktivista/kinja koji su opasni igrači samo na društvenim mrežama“, navela je Aida u svojoj objavi na društvenim mrežama i dodala:

„Očekivano je da pljuvanje stiže od strane vlasti koja nam svima sistematski uništava živote punih deset godina, ali, kad pljuvanje dođe od strane onih koji bi, prirodno, trebalo da budu podrška, ako već ne prijatelji, onda je to čin koji se zove NOŽ U LEĐA. O tome ću napisati prigodan tekst, a vama koji se prepoznate u mojim rečima, želim prijatan pogled u sopstveni lik u ogledalu. I da, sram vas bilo.“

Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Aida Ćorović jajima je gađala mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici na Vračaru, zbog čega je odmah privedena zajedno sa Jelenom Jaćimović, a onda ubrzo puštene. Istog dana je organizovan i skup podrške ovim aktivistkinjama. Narednog jutra mural osuđenog ratnog zločinca je uništen belom farbom, a zatim je nedugo nakon toga grupa maskiranih mladića očistila mural i već dve dana stražare ispred istog.

Bonus video – Privođenje Aide Ćorović zbog „skrnavljenja“ murala Ratka Mladića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar