Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Samo dva sata nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će vakcinisani građani biti stimulisani sa dodatnih 3.000 dinara, oglasila se Vlada Srbije sa saopštenjem u kojem se navodi da, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19. Dodaje se da na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, te da će građani u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

„Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji (Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V).

„Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram