Vučić: Predstoji razgovor sa Rusijom oko količine i cene gasa

Biznis 24. maj. 202222:44 > 22:46
Podeli:
Gasovod Foto:EPA/PAVLO PALAMARCHUK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u intervjuu za Televiziju Pink da Srbiji predstoje razgovori sa Rusijom o količini i ceni gasa i da misli da će o tome razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je dodao da neposredno predstoje razgovori sa Mađarskom u vezi sa skladištem gasa.

Vučić je rekao da će Srbija sačekati do 31. maja da vidi da li će u šestom paketu sankcija Evropske unije prema Rusiji biti „trećih strana“, i da će onda doneti odluku u vezi sa snabdevanjem naftom.

U vezi sa partnerima u svetu po pitanju Ukrajine, on je naveo da Srbija razgovara sa svima i da "pronalazi najbolja rešenja" za sebe.

"U celini vlada antiruski stav... Mi imamo čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa", rekao je Vučić.

On se osvrnuo na današnje uvođenje vanrednog stanja u Mađarskoj i dodao da ne misli da Srbija treba da uradi isto.

U vezi sa temama na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu na kojem učestvuje, Vučić je rekao da je nestašica hrane jedna od glavnih i da će u Evropi i svetu najveći problemi biti oko pšenice i ulja.

On je naveo da zemlje poput Indije, Argentine, SAD i Kanade imaju znatno manji rod pšenice, i da Srbija treba da vidi koje će biti njene potrebe u vezi sa tim.

"Naš posao je da obezbedimo stabilnost i mir ljudima, sigurnost u snabdevanju i normalan život ljudima", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO - Poskupeće struja, a i gas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar