Vesić: Uskoro odluka o snižavanju cene za Sava centar

Biznis 30. sep. 202011:25
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

 Posle nedavne neuspešne prodaje Sava centra, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će tokom ove nedelje biti doneta odluka da li da se iskoristi zakonska mogućnost i cena za prodaju Sava centra spusti za još 20 odsto.

To je, navodi, poslednji put da postoji mogućnost za eventualno spuštanje cene.

Odluku o tome donosi gradska komisija u kojoj je jedan od članova i Vesić.

„Mi smo ograničeni zakonom. Zakon kaže da u odnosu na prvobitno procenjenu vrednost imamo pravo, ukoliko se niko ne javi na tender dva puta, da spustimo cenu za po 20 odsto. Mi smo jednom to uradili, nije se javio niko“, rekao je Vesić na TV Prva.

Posle takve eventualne odluke, objašnjava, ako se opet niko ne javi, ne postoji mogućnost za dalje spuštanje cene, već se vraća na prvu početnu cenu i čekaće se neka bolja vremena.

On, ipak, očekuje da će se naći rešenje za Sava centar, ukoliko bude doneta odluka da se cena spusti još za 20 odsto.

Vesić je rekao da je Grad Beograd za 10 godina u Sava centar uložio 30 miliona evra, a da taj kongresni centar nije u boljem stanju, jer bi za rekonstrukciju bilo potrebno najmanje 50 miliona evra.

„Nema nijednog razloga da bacamo 30 miliona evra, što je inače vrednost 15 vrtića koliko smo mogli da izgradimo za taj novac, u objekat koji ne može da taj novac vrati. Zato smo odlučili da raspišemo prodaju Sava centra uz dva uslova“, navodi Vesić.

Ti uslovi se odnose, kaže, na nemogućnost promene namene Sava centra i na ulaganje od najmanje 50 miliona evra.

Sava centar je nadavno na tenderu bio ponuđen za 21,9 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar