Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Jasno je da Beograd zaslužuje jedan ovako reprezentativan objekat, ali je isto tako i jasno da se njegova vrednost ne može meriti samo tržišnim kriterijumima, što i ponavljanje postupka prodaje bez zainteresovanih kupaca, iznova pokazuje", saopštila je Inicijativa Ne davimo Beograd povodom još jedne neuspešne prodaje Sava Centra.

Pročitajte još:

Inicijativa Ne davimo Beograd u saopštenju predlaže da se Sava Centar povuče iz prodaje i sačuva za buduće generacije tako što će se za njegovo upravljanje primeniti javno-civilno partnerstvo između grada kao vlasnika i udruženja civilnog društva kao zainteresovanih korisnika iz strane građana Beograda.

„Na ovaj način prostor bi oživeo, stvarao dodatnu vrednost u sadržajima i kulturnoj ponudi, a zajedničkim snagama bi bilo moguće privući strukturalne fondove Evropske unije pomoću kojih bi objekat mogao da se renovira, energetski usavrši i unapredi“, smatraju članovi Inicijative.

Podsećamo da je danas istekao rok za dostavljanje ponuda za kupovinu čuvenog kongresnog centra u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu, ali  zainteresovanih kupaca nije bilo.

Grad Beograd ponudio je Sava Centar po početnoj ceni od 21,9 miliona evra, uz obavezu kupca da investira 50 miliona evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar