Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ni ovaj, drugi put za redom, nije stigla nijedna ponuda na poziv za prikupljanje pismenih ponuda za kupovinu "Sava centra". Potencijalni kupci trebalo je da do danas dostave izjave o zainteresovanosti i uplate depozit od 2,1 milion evra. Početna cena za kupovinu “Sava centra” bila je 21,9 miliona evra, a novi vlasnik bi bio u obavezi da uloži još najmanje 50 miliona evra u njegovu obnovu.

U Gradskoj upravi Grada Beograda za Nova.rs je potvrđeno da nijedna ponuda zainteresovaniih investitora nije stigla do danas do 10 časova.

Posle neuspešne prodaje Sava centra 21. avgusta, kada nijedan investitor nije poslao svoje pismo o zainteresovanosti, Grad Beograd ponovo je oglasio prodaju Sava centra. Ovaj put, početna cena bila je 21,9 miliona evra, niža za 5,5 miliona evra od prethodne.

Prodaja obuhvata objekat poslovnih usluga Centar Sava u Ulici Milentija Povića, kao i katastarsku parcelu ukupne površine 29.374 kvadrata.

Uslov za učestvovanje  u prodaji bila je uplata depozita od 2,1 milion evra.

Predviđeno je da se kupac obaveže da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.

Takođe je predviđena obaveza kupca da ne menja funkciju Sava centra koji mora da se i na dalje bavi kongresnim turizmom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar