Foto:N1

"Nema spajanja Telenora i Telekoma, Telenor ne preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, niti poslovne ambicije naše kompanije na bilo koji način ugrožavaju slobodu medija", saopštila je kompanija Telenor.

U saopštenju za javnost navode da je ambicija Telenora je da uđe u oblast interneta i TV sadržaja, ali tvrde da se u razvoju i ostvarenju te ambicije ponašaju kao samostalna i odgovorna kompanija na tržištu, ne spajajući se ni sa kim.

„Što se tiče širokopojasnog interneta i TV sadržaja, građani Srbije danas mogu da biraju između vrlo ograničenog broja i ponuda kompanija. Mi želimo da uvedemo novu i drugačiju ponudu, a ne da uklonimo sa tržišta bilo koju postojeću. Pojava trećeg konkurenta u ovoj oblasti donosi liberalizaciju tržišta, zdraviju konkurenciju, nova ulaganja i koristi za sve: korisnike, tržište telekomunikacija i celo društvo“, dodao je Telenor.

Podsećamo da N1 nije ni u jednom izveštaju naveo da je plan spajanja Telenora s drzavnom kompanijom već da je namera Telekoma da preko izdavanja kompletne infrastrukture Telenoru smanji učešće SBB-a ispod 30 odsto na tržištu kako bi se uticalo na opstanak medija koji se emituju kod tog kablovskog operatora. U svom prvom saopstenju pre dva dana Telenor nije naveo ambiciju da udje u oblast Interneta i TV sadržaja.
Tagovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare