Zastava oružje Kragujevac Foto:N1

Sindikalna organizacija kragujevačke fabrike „Zastava oružje“ danas je saopštila da je sve već kriza u ovoj firmi namenske proizvodnje jer predsednik Nadzornog odbor preduzeća Ivica Marjanović pravi incidente, a Ministarstvo odbrane toleriše njegovo ponašanje.

„Na sednici Nadzornog odbora fabrike nije omogućeno prisustvo direktoru Zastava oružja Mladenu Petkoviću. Pukovnik Ivica Marjanović izazvao je još jedan u nizu incidenata, jer je kašnjenje od nekoliko minuta zbog posete strane delegacije iskoristio da zabrani generalnom direktoru da prisustvuje sednici Nadzornog odbora fabrike. Ponašanje Marjanovića produbljuje krizu u firmi“ , piše u saopštenju koje je potpisao Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje Kragujevac.

Kragujevački oružari tvrde da je potez Marjanovića osveta direktoru Petkoviću.

„To je ‘osveta’ jer je direktor Petković nedavno zabranio Ivici Marjanoviću da ulazi privatnim automobilom u fabrički krug. Pukovnik Marjanović je četiri godine ulazio svojim BMW-om, 350 puta, a da ga niko nikada nije pretresao prilokom izlaska. Zaštitnik bahatog ponašanja predsednika Nadzornog odbora je Nenad Miloradović, pomoćnik ministra odbrane, zbog čega raste pritisak radnika Zastava oružja da se organizuje protest u Beogradu kako bi se Ministarstvo odbrane upoznalo sa problemima i iskazao revolt zbog politike koju ministarstvo vodi prema fabrici“, dodaje sindikat.

Marjanović demantuje

U izjavi za N1 pukovnik Ivica Marjanović je demantovao sve navode sindikata.

Povezane vesti:

„Branim doktorsku disertaciju na Elektronskom fakultetu u Nišu, ali ću vam rado odgovoriti. Na sednicu nadzornog odbora direktor Mladen Petković došao je sa deset minuta zakašnjenja. Nije hteo da se izvini za kašnjenje, niti da objasni razlog. Video sam ga pola sata pre toga kako parkira auto ispred fabrike. U sali za sednice bila je osoba sa kamerom koja je tvrdila da joj je Petković naložio da snima Nadzorni odbor. Zakon o tajnosti podataka, posebno u vojsi to zabranjuje“, kaže pukovnik Ivica Marjanović.

On demantuje da je 350 puta ušao u fabriku svojim vozilom.

„Direktor Mladen Petković je pre 20 dana dao nalog da niko ne može da ulazi u fabrički krug privatnim vozilom. Ja to poštujem. Parkiram kod Zastavinog sata. Apsurdna je tvrdnja da sam 350 puta ulazio autom“, dodaje za N1 predsednik Nadzornog odbora Zastava oružja Ivica Marjanović.

U Osnovnom sudu u Kragujevcu tri godine traje sudski spor u kome Ivica Marjanović optužuje predsednika sindikalne organizacije Zastava oružje Dragana Ilića, zbog navodnog fizičkog napada.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar