Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije

Društvo 18. dec. 202018:57 > 20:56
Podeli:
Zastava Tervo Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/ mn

Ministarstvo odbrane i preduzeća "Zastava oružje" i "Zastava TERVO" iz Kragujevca poptisali su danas ugovor za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije, a potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je ocenio da je ovo najbolji način da se iskoristi domaće znanje, uposle domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

„Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi ‘Zastava oružje’, a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima ‘Teleoptika-Žiroksopa’ i novom municijom koju je razvila naša kompanija ‘Prvi partizan’. Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere“, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6×6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

„Takođe, naša ‘Prva petoletka’ iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane“, rekao je ministar.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije i dodao je reč o savremenoj opremi nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija „jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar