Prvi Forbes Power Women’s Summit održava se danas u Beogradu. Urednik Forbes Srbija Ivan Radak kaže za N1 da su žene "jedna od šest ključnih rubrika Forbsa", i da je bilo logično da se krene sa ovakvom konferencijom u Srbiji. Na konferenciji će biti pokrenuta važna pitanja, a predstaviće se i neke od najuspešnijih preduzetnica iz regiona i sveta.

„To su stvarno izuzetne žene i važno je da pokazujemo te izuzetne primere. Cilj je da se postigne taj multiplikativni efekat. Ako od jedne Keren Hod ili neke srpske uspešne preduzetnice napravimo tri nove, mi smo uradili veliki posao“, kazao je Radak pred početak samita.

Kako je rekao, organizovanje ovakvog događaja urađeno je sa željom da se pokažu ti uspešni primeri ženskog preduzetništva.

„Da im, ne da pružimo pomoć, jer ženama ne treba pomoć, njima treba podrška – da naprave taj korak, da se, da tako kažem, bace s te litice i da polete“, navodi urednik Forbes Srbija, piše N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje kako ohrabriti žene da se upuste u taj rizik, Radak kaže:

„Mislim da ono što nedostaje i muškim i ženskim preduzetnicima u Srbiji jeste to jedno mesto, jedna tačka gde bi našli sve te neke stvari koje su im potrebne, a ne da lutaju po internetu i traže korisne informacije. Želeli smo da ovde okupimo žene koje su napisale i konkretne priručnike kako u nekoliko koraka, ili u više koraka napraviti svoj biznis“.

Isto to, kaže Radak, se radi i na Forbsu.

„Želimo da budemo svrsisodni, da budemo korisni, da to budu konkretni saveti kako da otvorite biznis, kakvi izazovi će vas sačekati, da ne ponovite iste greške kao ove žene koje ćemo danas imati prilike da slušamo. I to je vrednost ove konferencije“, rekao je Radak.

BONUS VIDEO: Svetski priznata TEDx govornica Maja Jovanović biće jedna od govornica na prvoj Forbes Adria konferenciji u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar