Stanovi koji su još uvek u izgradnji po pravilu su povoljniji od već završenih nekretnina. Mađutim, ko želi da živi u Beogradu na vodi, za stan u koji još ne može da se useli, jer zgrada nije gotova, moraće da plati 9.139 evra po kvadratu. Iako cene odgovoraju "luksuzu i prestižu", kako je ovaj projekat predstavljen građanima, brojni su oni koji se žale na vlagu, krive stanove i nesnosni smrad kanalizacije i smeća.

U vreme kada su cene nekretnina u novogradnji na vrhuncu, brojni su građani koji odlučuju da kupe stan koji je u izgradnji, jer tako prolaze povoljnije – cene kvadrata u izgradnji niže su nego u već izgrađenim stanovima. Ipak, ko želi da živi u Beogradu na vodi, koji je već poznat kao najskuplji deo grada, za to će morati da plati drastično više nego u ostalim krajevima prestonice, pa čak i ako zgrada još uvek nije izgrađena. Tako kvadrat u jednoj takvoj zgradi košta čak 9.139 evra.

Kako se navodi u oglasu, u pitanju je stan od 150 kvadrata, oglašen po ceni od 1.370.888 evra.

Inače, u pitanju je dupleks, odnosno stan koji se nalazi na dva nivoa, dakle sprata.

PROČITAJTE JOŠ

Što se tiče prostorija, stan će, kada bude završen, imati tri spavaće sobe i tri kupatila.

Zgrada se gradi u BW Kuli, ima 42 sprata, a ovaj stan nalazi se na 14.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, u oglasu se navodi da postoji obaveza plaćanja PDV-a od 10 odsto, što znači da cena od 1.370.888 evra nije konačna. Kada se doda PDV, dolazi se do punog iznosa od 1.507.977 evra.

Kanalizacija, vlaga, krivi zidovi…

Jedna od neprijatnosti koju dobijaju oni građani koji daju po nekoliko stotina hiljada, pa i milion evra, jeste smrad kanalizacije. Kako je jedan od Beograđana rekao reporteru FoNeta letos, on se bavi sportom i svakog jutra trči ovim krajem, a situcija je svakim danom sve gora. Kako je posvedočio, fekalije su na sve strane.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Prekoputa Beograda na vodi, dela prestonice koji je javnosti predstavljen kao luksuzan i prestižan, odnosno na novobeogradskoj strani i u blizini Brankovog mosta, u Savu se izliva kanalizacija, a pored toga, reporter FoNeta letos je zabeležio i smeće, odnosno vodu punu plastičnih flaša, kesa i ostalog đubreta.

Iako važi za elitno naselje, ni stanje u stanovima nije baš luksuzno i prestižno. Tako je krajem juna objavljen snimak fasade na jednoj od zgrada u Beogradu na vodi, konkretno na terasama, na kojima se vide oštećenja od vlage.

Iz kompanije “Beograd na vodi” oglasili su se povodom ovog problema, te naveli da je došlo do propuštanja vode, uprkos činjenici da je, kako kažu, svaka terasa pojedinačno testirana na prodor vode, a navodno je nekoliko dana kasnije ovaj problem rešen.

Na mrežama su objavljeni snimci na kojima se vidi i kako delovi fasade na novim zgradama doslovno otpadaju. Na probeleme sa vlagom u samim stanovima ukazivali su i sami stanari. Oni su se žalili da posle tek tri godine života u novom stanu, imaju velike fleke od vlage.

Pored problema sa fasadom, jedan korisnik društvene mreže X objavio je fotografije na kojima se vidi da je zid u samoj zgradi kriv, što je samo još jedna u nizu potvrda da kvalitet gradnje, očigledno, nije prioritet.

BONUS VIDEO Vučić o prodaji imovine Sajma Beogradu na vodi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare