Foto: Shutterstock/Bascar

Stan od 42 kvadrata na 30. spratu stambene kule Geneksa o kome smo izveštavali, a koji je oglašen na prodaju zajedno sa stanarima, prodat je danas na aukciji za devet miliona dinara, a kupac je predsednik odbora poverilaca kompanije Generaleksport u stečaju Božidar Stavrić.

Naime, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je u pomenuti stan „useljeno treće lice bez pravnog osnova“.

„Prilikom procene konstatovano je sledeće: da je bez pravnog osnova u stan useljeno treće lice, protiv koga je kompanija Generaleksport DP Beograd u stečaju, dana 17. novembra 2022. pokrenula tužbu radi iseljenja. Do oglašavanja ove prodaje, isto lice nije iseljeno sa svim licima i stvarima iz stana“, stoji u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Predsednik odbora poverilaca kompanije Generaleksport u stečaju Božidar Stavrić je, po objavljivanju ovog oglasa, naveo za N1 da pomenuti „stan od 42 kvadrata pripada Budimiru Mrdoviću, odnosno Desimiru Mrdoviću, a u papirima trebalo bi da je vlasništvo kompanije Generaleksport u stečaju“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Budimir zastupa Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika i već osam godina vodi stečaj, ali sem prodaje poslovnog dela, ništa se nije uradilo. Desimir je rođeni brat Budimira koji je godinama obavljao nepostojeću funkciju upravnika poslovnog dela“, naveo je Stavrić.

Prema papirima, kako je tada izvestio N1, iako se nalazi u stambenom delu Geneks kule, pravo na ovaj stan u potkrovlju polaže Generaleksport. Ali pravo svojine nad ovim prostorom zatražio je 2018. godine Luka Mrdović – Budimirov sin.

„Prema papirima koje ja imam – od 2022. vlasnik je Desimir Mrdović“, rekao je za N1 Božidar Stavrić.

BONUS VIDEO: Prodaje se stan na vrhu Geneks kule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar