Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Posle kontrole Poreske uprave Srbije u dva tržna centra u Beogradu - jednog u centru grada i drugog na Novom Beogradu - oduzet je višak robe, a kontrolisani objekti privremeno su zatvoreni na 90 dana.

Poreska uprava Republike Srbije, po prijavi tržišne inspekcije, izvršila je poresku kontrolu prometa robe u maloprodajnim i magacinskim objektima poreskog obveznika iz Beograda, u tržnim centrima „Milenijum“ i „Piramida“, saopštila je Poreska uprava, piše N1.

„Tokom poreske kontrole izvršen je popis zaliha i utvrđena je nepravilnost – višak robe u iznosu od 30.035.571,99 dinara (256.329,35 evra)“, ističe Poreska uprava.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe je, dodaju, utvrđeno da su objekti koji su korišćeni kao magacin, neprijavljeni kao izdvojene poslovne jedinice, za koje nisu zaključeni ugovori o zakupu, već se prema izjavi odgovornog lica koriste na osnovu usmenog dogovora.

„Poreska uprava je navedenu robu oduzela, a poreskom obvezniku će biti određena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti od 90 dana u kontrolisanim objektima“, ističe Poreska uprava.

BONUS VIDEO: Treba li ukinuti porez na menstrualne proizvode?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar