Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Brašno, ulje, šećer i druge osnovne životne namirnice svakodnevno mogu da budu isporučene u traženim količinama na tržište, saopštila je PKS.

Privredna komora Srbije saopštila je da proizvođači brašna, ulja, šećera, mineralnih voda i drugih osnovnih životnih namirnica raspolažu dovoljnim količinama sirovina i svih proizvoda tako da tržištu svakodnevno mogu da isporuče tražene količine.

Predstavnici kompanija iz prehrambenog sektora to su potvrdili i na sastanku sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) i ministrom finansija Sinišom Malim, saopštila je PKS.

Predstavnici kompanija ocenili su da je primetna potražnja veća od uobičajene zbog pandemije COVID 19, ali da nema mesta panici, niti potrebe za stvaranjem bilo kakvih zaliha.

Vladimir Milović, predsednik uprave kompanije Dijamant, rekao je da fabrika radi u tri smene, da sirovina i zaliha ima dovoljno i da proces isporuke teče neometano.

Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije „Knjaz Miloš“, kaže da je potražnja za mineralnim vodama povećana kod svih proizvođača, ali da su spremni da isporuče količine koje tržište zahteva.

„Moj savet potrošačima je da ne moraju da stvaraju zalihe, robe će biti“, rekao je Stojisavljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram