Foto: Printscreen Tanjug/Video

U saobraćaj je danas pušteno još 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda, na deonici od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo. Na toj deonici izgrađena je leva traka autoputa, dva tunela i tri mosta, kao i petlja Orlovača sa pristupnim rampama i petlja Petlovo Brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, uključujući i most.

Izvor: Beta, Fonet

„Očekivali smo da će privredni rast u prvom kvartalu ove godine biti minus 1,3 odsto, da bismo stigli do šest odsto do kraja godine, ali verujemo da ćemo svakako biti u plusu već u prvom kvartalu, i to nam daje fantastičan elan i izvanrednu šansu“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju dela obilaznice oko Beograda.

Vučić je rekao da raste industrijska proizvodnja, sektor usluga, kao i građevina, i ocenio da su to su fantastične vesti za Srbiju.

Povezane vesti:

„Očekujem da to ljudi osete kroz rast standarda“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će deo obilaznice do Bubanj potoka biti završen za godinu i tri meseca – u izgradnji je druga traka autoputa od Orlovače do tunela Straževica i obe trake autoputa od Straževice do Bubanj Potoka.

Ambasadorka Kine Čen Bo je kazala da je obilaznica oko Beograda jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji u kojima učestvuju kineske kompanije.

Dodala je da u uslovima pandemije nije lako građevinarima da u ugovorenim rokovima završavaju poslove.

Cela deonica od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometara sa pristupnim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 227 miliona evra, a radovi se finansiraju 85 odsto iz zajma Eksim banke Kine i 15 odsto iz budžeta Srbije.

Izvođač radova je kineska kompanija Power Construction Corporation of China, a podizvođači azerbejdžanski AzVirt i domaće firme.

Ranije je izgrađena obilaznica od Batajnice do Dobanovaca i Ostružnice, sa novim mostom na Savi koji je izgrađen pored starog ostružničkog mosta.

U planu je i izgradnja nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva, tako da bi cela obilaznica bila duga oko 69 kilometara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare