Foto:EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Prema podacima koje je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), presek stanja prvog dana februara ove godine pokazao je da su na teritoriji Srbije u toku ukupno 1.632 aktivna stečajna postupka, dok je od početka godine 21 preduzeće otišlo u stečaj.

Najduži aktivni stečajni postupci vode se za nekadašnje građevinske gigante Rad i Rad Internacional, u kojima je stečajni postupak otvoren u martu 2001. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Među najdužim stečajnim postupcima je i onaj koji se vodi za preduzeće JES Jugoeksport, kao i za Hidrotehniku – Pomoravlje, a oba postupka otvorena su u julu 2001. godine.

Podaci ALSU, inače, kažu da prosečno trajanje stečajnog postupka za 8.791 postupak, koliko je zajedno aktivnih, obustavljenih i zaključenih, iznosi tačno tri godine, jedan mesec i 22 dana.

Statistikom ALSU, inače, nisu obuhvaćeni stečajni postupci banaka i osiguravajućih društava, za koje je nadležna Agencija za osiguranje depozita, prenosi Biznis.rs.

BONUS VIDEO Kamenolom spoticanja u Gadžinom Hanu: Javnom preduzeću preti stečaj zbog porodične firme predsednice Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar