Rasim Ljajić Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Vlasnici hotela u privatnom vlasništvu sa teritorija 68 jedinica lokalne samouprave od danas se mogu prijaviti na javni poziv za podršku hotelskoj industriji radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije kovida19, koji će trajati do 15. septembra, izjavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar Ljajić je u izjavi Tanjugu rekao da je tom podrškom hotelijerima, čija je ukupna vrednost 1,47 milijardi dinara, turizam jedini posebno targetiran sektor u paketima pomoći koje je država dodeljivala privredi zbog pandemije izazvane korona virusom.

„Ove mere direktne podrške predstavljaju značajnu pomoć za hotelsku industriju i omogućiće da hotelijeri prežive krizu i spremno dočekaju period nakon završetka pandemije“, ocenio je Ljajić.

On je rekao da na javni poziv jedino ne mogu da konkurišu hoteli u banjskim i planinskim centrima koji su tokom letnjih meseci ostvarili značajne turističke promete zahvaljujući velikom broju domaćih gostiju za razliku od hotela u gradovima koji u najvećoj meri zavise od stranih gostiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar