Foto:Vladislav Mitić

Udruženje "Moja Srbija" je od Vlade Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija tražilo da odobre nove kvote vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji jer je dodatna količina potrošena za dva sata, saopšteno je u ponedeljak.

Početkom februara je podeljeno svih 100.000 predviđenih vaučera za odmor u Srbiji, pa je Vlada odobrila dodatnih 100 miliona dinara za novih 20.000 vaučera koji su danas ponuđeni i odmah podeljeni.

„Svedoci smo nezadovoljstva jednog broja građana koji su prikupili svu potrebnu dokumentaciju, ali zbog objektivnih okolnosti nisu bili u mogućnosti da je predaju do 10 časova“, navela je „Moja Srbija“.

Po rečima Milana Ristića iz tog udruženja, podela vaučera se pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija, jer je poodstakla velika ulaganja u turističku infrastrukturu i omogućila da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta.

On smatra da bi dodatna količina od 100.000 vaučera zadovoljila tražnju građana za tom subvencijom.

U udruženju „Moja Srbija“ ističu da izdvajanjem dodatnog novca za subvencionisani odmor u Srbiji budžet ne bi bio na velikom gubitku, jer gotovo sva uložena sredstva ostaju u zemlji i vrlo brzo se, kroz poreze, doprinose i investicije vraćaju nazad u državni budžet.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar