Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Krizni štab danas je odlučio da se rad ugostiteljskih objekata produži do 20h. Ugostitelji tvrde da im produžetak radnog vremene za tri sata minimalno znači, a mnogima pravi i organizacione probleme.

„Molimo Krizni štab da pre donošenja ovakvih odluka kontaktiraju makar jednog relevantnog ugostitelja u Beogradu, kaže za Nova.rs Miša Relić, predsednik Udruženja barova i noćnih klubova.

Prema njegovim rečima, problem će posebno biti vidljiv u funkcionisanju rada restorana i organizaciji smena.

„To podrazumeva uvođenje druge smene koja treba da radi večeru, a večere neće biti, s obzirom na to da treba da zatvorimo u osam“, objašnjava Relić.

Dodaje da ga raduje tendencija i želja Kriznog štaba da ugostitelji rade. Ipak napominje da je redno vreme kraće od 22h ne pravi ugostiteljima značajniju razliku.

Povodom odluke da u kafićima i restoranima nema muzike, Relić podseća da noćni klubovi u kojima se muzika slušala glasno i do kasnih večernjih sati ne rade već mesec i po dana, a da on ne primećuje da je to značajno uticalo na broj zaraženih.

Nova.rs je kontaktirala pojedine beogradske ugostitelje koji kažu da radno vreme neće prpdužavati dok ne stigne zvanična odluka Vlade. Nakon sednice Kriznog štaba danas je saopštemo da se radno vreme ugostitelja produžava do 20h, ipak čeka se i da ta odluka stigne napismeno.

„Nećemo da nas kažnjavaju“, kažu nam iz jednog lanca beogradskih kafića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare