Dušan Borovčanin Kopaonik biznis forum Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dušan Borovčanin, direktor preduzeća EXPO 2027. predstavio se danas srpskoj javnosti na Kopaonik biznis forumu, a ovo je bio njegov najveći medijski nastup otkako je imenovan na ovu funkciju. On za Nova.rs ističe da jeste mlad, ali da je "navikao da bude najmlađi", te da nema problem sa svojom biografijom, kao i da nije član nijedne stranke, pa tako ni vladajuće SNS.

Dušan Borovčanin na mesto direktora preduzeća EXPO 2027. imenovan je u novembru prošle godine, ali je tek sada, na 31. Kopaonik biznis forumu, imao veliki medijski nastup u okviru specijalnog panela posvećenog ovom projektu.

Ono što Borovčanina svakako izdvaja u odnosu na ostale direktore javnih preduzeća jesu godine, s obzirom na to da ima, kako se navodi u njegovoj biografiji, nepune 33, ali i manjak iskustva na velikim projektima.

Upitan šta misli da ga je preporučilo na ovu funkciju, s obzirom na ove faktore, Borovčanin za Nova.rs kaže da bi na to pitanje bolje odgovorili oni koji su ga imenovali, ali da je svakako „navikao da bude najmlađi“.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam imao iskustva ni u kandidovanju za EXPO, pa smo ga dobili. Pre toga sam radio u Kongresnom birou koji se bavio kandidaturama za velike poslovne događaje i mi smo godišnje radili tridesetak do 40 kandidatura, a to je i bio jedan od razloga što sam krenuo u izradu elaborata. S druge strane, ja sam profesor na fakultetu ovde i na Ekonomskom fakultetu u Strazburu, koji je jedan od najboljih u Evropi, tako da mislim da imam neke reference iza sebe. A uglavnom sam i bio najmlađi – bio sam najmlađi docent na čitavom Univerzitetu (SIngidunum, prim. aut), tako da se slažem da jesam mlad, ali ja nemam problem sa svojom biografijom“, kaže Borovčanin.

Dušan Borovčanin Kopaonik biznis forum Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako je direktor projekta koji je aktuelnom režimu svakako omiljeni, a visoki državni zvaničici iz redova Srpske napredne stranke o njemu redovno govore, Borovčanin za naš portal ističe da nije član nijedne političke stranke.

Treme i straha jer je angažovan na projektu koji će koštati, prema procenama, čak 18 milijardi evra, kaže, ima svakog dana.

„Ima i stresa i panike, a s druge strane i optimizma i radosti, sreće, tako da je sve prisutno”, zaključuje on.

Dušan Borovčanin Kopaonik biznis forum Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, Borovčanin dosad nije imao iskustva na velikim projektima, pa se čini da ga je na tu poziciju kandidovalo iskustvo u predavanjima na privatnom Univerzitetu Singidunum, vođenje Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije i hotela ministra Tomislava Momirovića, u kojem je od novembra 2014. do jula 2015. godine bio pomoćnik direktora prodaje. U zvaničnoj biografiji, na sajtu Singidunuma, navodi se i da je gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu.

Podsećamo, na Kopaoniku se trenutno održava 31. po redu Biznis forum, koji traje od 3. do 6. marta.

BONUS VIDEO Počeo Kopaonik biznis forum: Pavle Petrović iz Fiskalnog saveta pojasnio zašto je privredni razvoj Srbije ispod njenih potencijala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare