čačak ugostitelji
Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović primio je nakon protesta četvoročlanu delegaciju predstavnika čačanskih ugostitelja i frizera i zamolio ih da se strpe do ponedeljka, jer će, kako je rekao, danas otići u Beograd i preneti njihove zahteve višim nadležnim instancama.

„Gradonačelnik nam je rekao da se strpimo. Obećao je da će od Vlade Republike Srbije tražiti da se problem prenese na lokalnu samoupravu, koja bi trebalo da preuzme ingerencije za mere, rastojanje i sve ostalo. Kontrolisaće nas onda Komunalna policija i ostale nadležne institucije i ukoliko ne budemo poštovali, kažnjavaće nas“, rekao je vlasnik SUR „Srpskog pab-a“, Zoran Nenadović.

Inače u Čačku je, na kraju protesta, intervenisala i policija i legitimisala sve učesnike skupa. Napravili su čitav kordon ispred zgrade Gradske uprave.

Podsećamo, čačanski ugostitelji, vlasnici frizerskih radnji, salona venčanica i igraonica, njih oko 200, održalli su danas protest ispred Gradske uprave u Čačku jer su nezadovoljni merama protiv koronavirusa koje je Krizni štab usvojio juče. Oni su na nekoliko minuta i blokirali ulicu koja prolazi pored opštinske zgrade i naveli da svi privatnici nemaju isti tretman od nadležnih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar